HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi moldoveneasca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 2kg cartofi,
  • 1kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui – la alegere),
  • 1 ceapa mijlocie
    1 lingurita boia de ardei dulce,
  • sare,
  • piper,
  • 1 ligura unt/margarina,
  • 2 linguri smantana,
  • 1 lingura ulei,
  • 100 g branza mozzarella/cascaval

Mod de preparare:
Cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4 , ca pentru piure-ul de
cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu
smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust). Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa
taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc
cand carnea este bine prajita.
Intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt
strat de cartofi piure. Atentie!!! Tava NU SE UNGE! Deasupre ultimului strat de cartofi se
pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se
rumeneste. Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura
aveti prin casa.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancaruri cu carne

Escalop de caprioara cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancaruri cu carne

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
You May Also Like
Ce tip de carne este cel mai sănătos
Vezi Postarea
  • 6 min
  • Mancaruri cu carne

Ce tip de carne este cel mai sănătos?

  • Eduard Nedelcu
  • November 20, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Mancaruri cu carne

Salata Beouf, varianta romaneasca a salatei rusesti facuta cu pui

  • Eduard Nedelcu
  • April 16, 2022
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Varza ungureasca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Escalop de caprioara cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Racituri (piftie) de porc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Carnati moldovenesti

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Tochitura

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.