HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu ierburi aromate

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 800 gr. cotlet de porc fara os (bucata),
  • 12 felii subtiri de slanina afumata,
  • o legatura patrunjel verde,
  • 4 crengute de busuioc,
  • o crenguta de cimbru (preferabil verde),
  • 20 cl suc de mere (sau otet de mere indulcit),
  • 3 linguri de ulei,
  • 20 gr. unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 210 de grade C. Se taie fin frunzele de patrunjel si busuioc, se sfarama
cimbrul intre degete si se intind pe un platou lung. Se unge fileul de carne cu ulei, se tavaleste
peste ierburi, se infasoara in felii de slanina si se leaga cu sfoara. Se pune intr-o tava unsa cu
unt, se toarna deasupra 4 linguri de suc de mere si se baga la cuptor. Se tine 10 minute, se
reduce temperatura la 180 C si se lasa sa se patrunda 40 de minute, stropindu-l din cand in
cand cu putin suc de mere. Se stinge focul si se lasa friptura sa se odihneasca in cuptor, cu
usa intredeschisa. Se scurge grasimea intr-o cratita mica, se toarna restul de suc de mere in
tava, se adauga sare si piper si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba un minut, razuind cu o spatula
fundul tavii. Friptura se serveste calda sau rece, cu sosul separat. Atentie: friptura se leaga
mai intai in lung si pe urma transversal, cu sfoara speciala sau cu un fir de bumbac mai gros.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancaruri cu carne

Tochitura Bucovineana

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancaruri cu carne

Tochitura

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
You May Also Like
Ce tip de carne este cel mai sănătos
Vezi Postarea
  • 6 min
  • Mancaruri cu carne

Ce tip de carne este cel mai sănătos?

  • Eduard Nedelcu
  • November 20, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Mancaruri cu carne

Salata Beouf, varianta romaneasca a salatei rusesti facuta cu pui

  • Eduard Nedelcu
  • April 16, 2022
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Varza ungureasca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi moldoveneasca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Escalop de caprioara cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Racituri (piftie) de porc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Carnati moldovenesti

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.