HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Ciorbe, supe, borsuri

Ciorba de miel

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente:

  • Cap si maruntaie de miel,
  • morcov si patrunjel cca 250 g,
  • o ceapa de marime mijlocie, o
    lingura orez, bors,
  • zeamasau sare de lamiie sau otet,
  • un galbenus,
  • 100 ml smantana sau iaurt,
    sare,
  • tarhon,
  • leustean.

Mod de preparare:
Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca acesta este intreg, cu putin git si capetele
osoase ale pulpelor,sau circa ½ kg alta carne cu mai mult os (piept). Capul intreg cu 1/3 din
git, plus capetele osoase ale pulpelor se pun intr-o oala cu 2 l apa rece si se lasa la o parte 15
minute, ca sa se dizolve substantele hranitoare care vor da gust si aroma ciorbei. In acest
timp, zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu 2 linguri
de untdelemn, intr-o oala de 5-6 l, amestecind mereu; apoi se adauga carnea cu apa in care a
stat si o lingurita de sare. Se firbe 50-60 minute; se adauga apoi orezul, se amesteca bine ca sa
nu se lipeasca de fundul oalei si se lasa sa fiarba inca 20 minute. Se acreste, dupa gust, cu
bors sau cu alta substanta acra,completind lichidul pina la circa 3 l sau mai mult, daca ciorba
este prea deasa, lasind sa mai fiarba citeva clocote.
Carnea se scoate de pe oase si se adauga in ciorba. Pentru aroma este indicat tarhonul, sau
leusteanul.Cind este complet gata, se mai sareaza dupa gust. Daca se pregateste ciorba in
cantitate mai mare se pun si maruntaie. Plaminii se taie bucati cit se poate de mici ,rinichiul
se taie in bucatele, ca sa poata intra apa in canale si sa le spele bine. Ficatul se taie in bucati
mici si se adauga in ciorba, cind toate sint fierte (se fierbenumai 5 minute, ca sa nu se
intareasca). Din cap si maruntaie, se pot pregati circa 8 l ciorba; se maresc cantitatile
celorlalte ingrediente preportional cu cantitatea de ciorba, procedind exact ca mai sus.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Aperitive

Rulada Simona

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
Next Article
  • Ciorbe, supe, borsuri

Ciorba de legume

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
You May Also Like
Ce este o supă
Vezi Postarea
  • 6 min
  • Ciorbe, supe, borsuri

Ce este o supă?

  • Eduard Nedelcu
  • April 11, 2023
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Ciorbe, supe, borsuri

Supa de pasare cu galuste

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Ciorbe, supe, borsuri

Bors de pui moldovenesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Ciorbe, supe, borsuri

Bors de peste cu leustean

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Ciorbe, supe, borsuri

Ciorba de pui a la grec

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Ciorbe, supe, borsuri

Ciorba de burta

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Ciorbe, supe, borsuri

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Ciorbe, supe, borsuri

Ciorba de legume

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.