Tochitura macelareasca a la “Miacori”

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:
Pentru 10 persoane:

  • 300 g momite de vita sau de porc,
  • 300 g creier de vitel sau porc,
  • 150 g maduva,
  • 100 ml ulei,
  • 150 g unt,
  • 500 g ceafa de porc,
  • 200 g gusa de porc,
  • 500 g ceafa de vitel,
    500 g ficat de porc si vitel,
  • o limba e porc,
  • 2-3 rinichi de porc sau vitel,
  • Facultativ 2-4 fudulii,
    300 g slung sau glanda tiroida de vitel,
  • 250 ml vin alb sec (demisec),
  • 500 ml bere bruna,
  • 2 linguri boia iute,
  • 2 lingurite piper negru macinat proaspat,
  • 2 linguri pudra de busuioac,
  • 2 linguri de cimbru,
  • 2-3 capatani de usturoi,
  • 3 linguri otet de mere,
  • o ceapa intreaga destul de mare

Mod de preparare:
Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la prajit in unt momitele, slungul,
creierul si maduva taiate foarte marunt si scoasa din pielita si cand incep sa se rumeneasca se
adauga circa 400-500 ml apa. Se fierbe la foc iute si cand a scazut apa se pune uleiul si cand
este bine incins se adauga pe rand intai ceafa de vita si de porc si dupa 5-6 minute se adauga
ficatul, fuduliile si rinichii toate taiat in bucatele cat sa imbuci odata. Se mai lasa sa
clocoteasca la foc iute circa 2-3 min, avand grija sa se amestece permanent, dupa care se
adauga vinul indoit cu berea bruna si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, boia de ardei iute,
piper, pudra de busuioc si cimbru. Se pune ceapa si se da focul la mediu spre mic, timp in
care se amesteca permanent tochitura, cu o lingura de lemn si dupa circa 5 minute se pune
capacul la cratita si se lasa sa fiarba la foc foarte mic circa 25-30 min, avand grija sa mai
amestecam din cand in cand si sa nu scada sosul prea mult; eventual se mai adauga bere.
Din usturoi se face mujdei frecat cu putin ulei si stins cu sos din cratita la care se pune, dupa
gust, pentru acreala otet de mere.Tochitura paote fi facuta si in cantitati mai mici, respectand proportiile dar nu iese tot asa de gustoasa. Se serveste direct din ceaun de pe foc, pe felie de paine dupa ce se trece bucatica
prin mujdeiul care se tine si el cald.

 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.