Supa de salata

Share Button

Ingrediente:

  • salata verde (3-4 buc.),
  • slanina (100 gr.),
  • faina (1/2 lingura),
  • untdelemn (50 gr.),
  • oua (2 buc.),
  • ceapa (1 buc.),
  • patrunjel,
  • apa (1 1/2 l),
  • sare,
  • otet (1-2 lingurite).

Mod de preparare:

Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. Si se lasa sa se scurga in strecuratoare. Slanina se taie in patratele mici si se aseaza intr-o oala cu putina apa la foc. Cand apa a scazut, se adauga faina amestecata cu putina apa rece, ca sa nu formeze cocoloase, ceapa tocata fin si restul de apa, apoi se lasa sa se fiarba 20-30 min la foc potrivit. Se adauga salata, sarea si o parte din unt si se mai lasa pe foc sa dea 2-3 clocote. Intr-un castron se bat bine 2 oua, se adauga 1 lingurita de otet, apoi treptat supa fierbinte, cu grija, ca sa nu se taie ouale. Se presara patrunjel verde tocat si restul de unt.

kurtmann.ro

Servire:

Se serveste la masa cu saleuri.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.