Supa de praz

consultanta Dan Bradu

Ingrediente:

  • praz (5-6 fire),
  • morcov (1 buc.),
  • pastarnac,
  • patrunjel,
  • varza (o frunza),
  • lapte (1/2 l),
  • untdelemn (50 gr.),
  • faina (1/2 lingura),
  • apa (2l).

Mod de preparare:

Se curata zarzavatul, se spala bine, apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa. Prazul se curata, se spala, se taie felii subtiri si se introduce in supa cind aceasta fierbe in clocote. Dupa 10-20 de minute se ia de pe foc. Se incalzeste untdelemnul intr-o cratita, se amesteca bine, apoi se toarna treptat laptele. Dupa 2-3 clocote se rastoarna acest sos in supa clocotita si se lasa sa fiarba impreuna la foc mic 10-15 minute.

kurtmann.ro

Servire:

Se serveste la masa cu crutoane de piine prajita in unt.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.