Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 2 cartofi,
- 2 morcovi,
- 2 dovlecei,
- 125 g fasole verde (congelata),
- 1 radacina mica de telina,
- 2 rosii,
- 2 cepe (de preferinta rosii),
- 2 catei de usturoi,
- 6 fire de busuioc,
- 4 fire de patrunjel verde,
- 50 g cascaval ras (uscat),
- 5 linguri ulei de masline,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Curatati cartofii, morcovii si telina, taiati-le cubulete (ceva mai mari) si puneti-le deoparte. Spalati dovleceii si taiati-i felii, alegeti fasolea, opariti rosiile, indepartati pielita si semintele (prin presare) si taiati-le bucatele. Pastrati un fir de busuioc si unul de patrunjel pentru ornat si taiati restul cu foarfeca. Incingeti intr-o oala doua linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt, pana ce devin sticloase. Adaugati cartofii, morcovii si telina, amestecati, sarati, piperati, acoperiti-le cu apa si lasati-le sa fiarba 15 minute. Incorporati feliile de dovlecel, fasolea verde taiata bucati si rosiile si fierbeti-le inca 10 minute, dupa care adaugati busuiocul si patrunjelul. Incalziti o supiera, puneti in ea cascavalul impreuna cu uleiul ramas, amestecati-le bine, turnati apoi supa si decorati-o cu frunzulitele de busuioc si patrunjel. Serviti-o fierbinte, cu paine de vatra prajita.