Supa de legume cu busuioc

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 2 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 dovlecei,
  • 125 g fasole verde (congelata),
  • 1 radacina mica de telina,
  • 2 rosii,
  • 2 cepe (de preferinta rosii),
  • 2 catei de usturoi,
  • 6 fire de busuioc,
  • 4 fire de patrunjel verde,
  • 50 g cascaval ras (uscat),
  • 5 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Curatati cartofii, morcovii si telina, taiati-le cubulete (ceva mai mari) si puneti-le deoparte. Spalati dovleceii si taiati-i felii, alegeti fasolea, opariti rosiile, indepartati pielita si semintele (prin presare) si taiati-le bucatele. Pastrati un fir de busuioc si unul de patrunjel pentru ornat si taiati restul cu foarfeca. Incingeti intr-o oala doua linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt, pana ce devin sticloase. Adaugati cartofii, morcovii si telina, amestecati, sarati, piperati, acoperiti-le cu apa si lasati-le sa fiarba 15 minute. Incorporati feliile de dovlecel, fasolea verde taiata bucati si rosiile si fierbeti-le inca 10 minute, dupa care adaugati busuiocul si patrunjelul. Incalziti o supiera, puneti in ea cascavalul impreuna cu uleiul ramas, amestecati-le bine, turnati apoi supa si decorati-o cu frunzulitele de busuioc si patrunjel. Serviti-o fierbinte, cu paine de vatra prajita.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.