Supa cu vin alb

Share Button

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 4 cepe mici,
  • 1/2 legatura codite de ceapa verde,
  • 250 ml vin alb sec,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g frisca batuta,
  • 100 ml smantana subtire,
  • 1 cub concentrat de pui,
  • 1 cub concentrat de vita,
  • 2 linguri zeamil (sau Maizena),
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Sarati si piperati frisca batuta, presarati peste ea coditele de ceapa verde taiate rondele si bagati-o la frigider. Diluati cele doua cuburi de concentrat de carne in 500 ml de apa calda. Curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o oala si turnati deasupra vinul alb. Lasati-o sa fiarba, pana ce lichidul scade la jumatate. Adaugati zeama de carne si putin piper si lasati supa sa fiarba inca 20 de minute. Diluati zeamilul in lapte, incorporati-l in supa, impreuna cu smantana, si lasati supa sa se ingroase circa 5 minute, amestecand intruna. Serviti-o calda, garnisita cu frisca batuta si cu paine de vatra.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.