Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 cepe mici,
- 1/2 legatura codite de ceapa verde,
- 250 ml vin alb sec,
- 250 ml lapte,
- 150 g frisca batuta,
- 100 ml smantana subtire,
- 1 cub concentrat de pui,
- 1 cub concentrat de vita,
- 2 linguri zeamil (sau Maizena),
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Sarati si piperati frisca batuta, presarati peste ea coditele de ceapa verde taiate rondele si bagati-o la frigider. Diluati cele doua cuburi de concentrat de carne in 500 ml de apa calda. Curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o oala si turnati deasupra vinul alb. Lasati-o sa fiarba, pana ce lichidul scade la jumatate. Adaugati zeama de carne si putin piper si lasati supa sa fiarba inca 20 de minute. Diluati zeamilul in lapte, incorporati-l in supa, impreuna cu smantana, si lasati supa sa se ingroase circa 5 minute, amestecand intruna. Serviti-o calda, garnisita cu frisca batuta si cu paine de vatra.