Ingrediente:
- 1/4 kg de mere,
- 50 ml smintina,
- 20 g faina,
- 25 g unt,
- o lingurita zahar,
- zeama de lamiie,
- patrunjel,
- telina.
Mod de preparare:
Merele, curatate de coaja, rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii de 1 cm grosime, se fierb 10 minute intr-o cratita cu 1/4 l apa sau supa de oase sau de zarzavat. Se pun un virf de lingurita cu sare sau 1/2 lingurita Vegeta si o frunza de telina. Cind merele sint fierte, se adauga faina amestecata cu smintina si 2 linguri cu apa rece, lasindu-se sa fiarba 2-3 clocote. Daca este prea gros, se dilueaza pina cind devine ca o smintina subtire. Dupa ce cratita se ia de pe foc, se adauga untul proaspat si patrunjel taiat marunt. Cine doreste mai acru, adauga citeva picaturi de lamiie si o lingurita cu zahar care-i va da gust placut. Se serveste cu rasol de pasare, vaca, vitel, cu limba fiarta, ficat prajit natur, snitele, friptura inabusita, toate asociate cu piure de cartofi.
Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)
- Vitamina C: Tot ce trebuie sa stiti despre importanta ei. - May 19, 2022
- Ce sa ai in vedere cand iti cauti o destinatie de vacanta? - May 16, 2022
- Cel mai simplu cadou pe care îl poți face de Ziua Îndrăgostiților - May 11, 2022
Comentarii recente