HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Salate

Salata de vinete picanta

  • Eduard Nedelcu
  • August 8, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 2 vinete,
  • o ceasca de iaurt degresat,
  • doua teci de nucsoara,
  • o jumatate de lingurita de sofran de India,
  • un ardei iute rosu uscat,
  • o jumatate de lingurita de seminte de coriandru,
  • o jumatate de lingurita de piper negru boabe,
  • o lingurita de boia iute,
  • o cuisoara,
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui,
  • o ceapa taiata marunt pe lungime,
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • o lingura de radacina proaspata de ghimbir data prin razatoare,
  • 6 rosii bine coapte, de la care se indeparteaza coaja si semintele si se taie in patru,
  • coriandru proaspat pentru ornat.

Mod de preparare:

Se coc vinetele la flacara si se pun apoi pe gratarul de aragaz incalzit in prealabil, intorcindu-le des de pe o parte pe alta, timp de cinci minute, pina cind incep sa se decojeasca, iar coaja s-a innegrit in intregime. Se decojesc sub jet de apa rece. Se taie coada, care se arunca. Se pun vinetele decojite intr-un castron mare si se preseaza usor cu o furculita, apoi se adauga iaurtul. Se piseaza nucsoara, sofranul, ardeiul iute rosu, semintele de coriandru, piperul negru si cuisoara intr-un mojar sau intr-o risnita de piper, apoi se adauga si boia iute. Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu si se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul pina cind se inmoaie. Apoi se adauga si condimentele pisate si se amesteca bine. Se adauga vinetele cu iaurt in tigaie si se amesteca bine. Se lasa timp de cinci minute la foc mic, amestecind mereu, pina cind condimentele incep sa isi combine aromele si o parte din lichid a scazut. Se serveste salata imediat, ornata cu coriandru proaspat.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Sosuri

Sos de portocale

  • Eduard Nedelcu
  • August 8, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de vita si oaie

Tocanita a la Zürich

  • Eduard Nedelcu
  • August 9, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata verde cu smintina si oua

  • Eduard Nedelcu
  • July 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata verde cu ansoa

  • Eduard Nedelcu
  • July 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata verde cu sos de smantana

  • Eduard Nedelcu
  • July 6, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata verde

  • Eduard Nedelcu
  • July 6, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata Waldorf

  • Eduard Nedelcu
  • July 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Telina cu smintina

  • Eduard Nedelcu
  • July 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Salate

Salata de citrice si avocado

  • Eduard Nedelcu
  • June 20, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Retete de sarbatori
  • Salate

File de porc si salata de sfecla rosie cu hrean

  • Eduard Nedelcu
  • June 18, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.