HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tarte cu rahat

  • Eduard Nedelcu
  • May 3, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Pentru 12 tarte:

  • 250 g faina,
  • 2 galbenusuri,
  • un ou intreg,
  • 100 g unt sau margarina,
  • 50 g zahar,
  • 50 ml smintina sau lapte,
  • un virf de cutit sare,
  • vanilie.

Umplutura:

  • 2 albusuri,
  • 100 g zahar,
  • 100 g nuci macinate,
  • 15 ml rom,
  • 220 g rahat,
  • un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Aluatul se pune in forme. In fiecare forma se pun cite 5-6 bucatele de rahat de diferite culori. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul tos si romul, batindu-se spuma in continuare pina cind se intareste din nou; se pun nucile macinate si se amesteca usor cu telul de citeva ori, apoi compozitia se imparte in toate tartele cu lingura. Formele se pun in tava si aceasta se introduce in cuptor, unde se lasa 30 minute, la foc mijlociu. Dupa 20 minute, focul se reduce, daca rumeneste prea tare. Tartele se rastoarna calde, in mina acoperita cu un servet de hirtie, ca sa nu se turteasca, asezindu-le pe platou, pe baza lor. Se servesc pudrate cu zahar. Aluatul se poate intinde dupa marimea unei forme mai mari de tarta (cca 25 cm diametru plus cca 4 cm de jur-imprejur pentru partile laterale). Se asaza in forma bine unsa cu grasime si tapetata cu faina, iar peste el se pune tot rahatul taiat in bucatele (in putina nuca macinata sau faina, ca sa nu se lipeasca bucatelele intre ele). Deasupra se desarta compozitia de albus cu nuca. Tarta se coace 30 minute. se scoate rece din forma, se taie in felii ca tortul si se serveste pudrata cu zahar.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Taitei cu lapte

  • Eduard Nedelcu
  • May 2, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Tarte

  • Eduard Nedelcu
  • May 3, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.