HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu struguri

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 800 g boabe de struguri albi (Muscat),
  • 2 oua intregi + 1 galbenus,
  • 300 g aluat fraged,
  • 20 g unt,
  • 80 g zahar,
  • 60 g migdale macinate (pudra),
  • 3 linguri frisca nebatuta (sau smantana),
  • faina (pentru planseta).

Mod de preparare:

Se intinde aluatul pe planseta usor infainata si se imbraca cu el o forma de tarta unsa cu unt. Marginea aluatului se prinde cu degetul mare si cel aratator si se apasa, formandu-se mici creneluri. Boabele de struguri se pun intr-o sita si se tin sub jetul de apa, dupa care se scurg si se zvanta cu un servet. Se sparg ouale intr-un castron, se adauga galbenusul si zaharul si se bat bine, pana ce amestecul devine spumos. Se incorporeaza pudra de migdale, apoi frisca nebatuta (smantana) si se amesteca bine in continuare pana ce crema devine fluida si omogena. Se incinge cuptorul la 220°C. Se aseaza boabele de struguri pe fundul tartei, in cerc, apropiindu-le cat mai strans unele de altele, iar peste ele se toarna crema, in asa fel incat sa patrunda bine pana jos. Se coace tarta la cuptorul incins, circa 20 de minute, apoi se reduce temperatura la 200°C si se mai coace inca 20-25 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se serveste calduta sau rece.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu piersici

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta fina cu caise si rozmarin

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.