HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru circa 12 bucati):

Pentru aluat:

  • 200 g unt moale,
  • 100 g zahar,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1/4 baton vanilie (miezul razuit),
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • 300 g faina.

Pentru umplutura:

  • 8 lamai,
  • 750 g zahar,
  • 120 g unt,
  • 5 oua,
  • 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare:

Se framanta aluatul, se tine doua ore la rece, invelit intr-o folie de plastic, si se intinde pe planseta infainata (in forma de cerc, cu diametrul de 35 cm si grosimea de 1/2 cm). Se imbraca cu el o forma de tort cu peretii detasabili si diametrul de 30 cm, se inteapa cu furculita si se coace mai intai 12-15 minute, acoperit cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si pe urma alte 8 minute, descoperit. Se iau doua lamai, se taie felii foarte subtiri, se indeparteaza samburii si se pun sa fiarba intr-un litru de apa. Cand dau in clocot, se iau de pe foc si se lasa o ora in apa sa se raceasca si sa se patrunda bine. Se scot feliile din zeama, zeama se pune din nou pe foc, se introduc feliile, se dau intr-un clocot, se lasa sa se raceasca si se procedeaza la fel inca o data sau de doua ori. Se ia 1/2 l zeama, se adauga 500 g zahar, se pune la fiert si, cand clocoteste, se introduc din nou feliile de lamaie si se lasa sa se raceasca. Celelalte lamai se spala cu apa fierbinte, se sterg, li se rade coaja si apoi se storc (rezulta circa 1/4 l de zeama). Se amesteca zeama si coaja de lamaie cu untul, ouale, zaharul ramas si sarea si se toarna peste aluatul copt si racit. Se da tarta la cuptor, se coace circa 25 minute la 180º si se lasa sa se raceasca. Peste umplutura se toarna aproximativ 6 linguri de zeama fiarta si racita (de cateva ori) si se aseaza feliile de lamaie.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarte mici cu coacaze

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

"Supa" de capsuni cu vin rosu

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.