HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lamaie (caramelizata)

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 8 portii):

Pentru aluat:

  • 200 g faina,
  • sare,
  • 125 g unt moale,
  • 70 g zahar pudra,
  • o lingurita coaja rasa de lamaie,
  • 1 ou mic.

Pentru umplutura:

  • 3 oua mijlocii,
  • 150 g zahar pudra,
  • 300 g frisca nebatuta (smantana),
  • zeama de la doua lamai (circa 80 ml),
  • o lingurita coaja rasa de lamaie,
  • o lingura zeamil si inca doua linguri zahar pudra.

Mod de preparare:

Se framanta aluatul si se tine (invelit) o jumatate de ora la rece. Se intinde pe planseta infainata si se imbraca cu el o forma rotunda (diametrul: 28 cm) unsa cu unt. Se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata (500 g) si se coace circa 15 minute in cuptorul incins la 200°C. Se indeparteaza apoi hartia si boabele de fasole, se da din nou la cuptor si se mai coace 8-10 minute. Se scoate forma din cuptor, se lasa sa se raceasca si se da focul mai mic (150°C). Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se toarna peste aluatul copt si se da tarta 45-50 de minute la cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca. Chiar inainte de-a o servi, se pudreaza cu zahar, se baga iar la cuptor – sub grill – si se lasa pana ce se caramelizeaza zaharul. Se serveste rece, garnisita cu felii de lamaie.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lamaie

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu mere

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.