Snitel parizian

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 2 snitele mai mari (sau cite sint necesare),
  • 2 felii subtiri de sunca slaba,
  • 2 felii de cascaval de 1/2 cm grosime,
  • faina,
  • ou,
  • sare,
  • pesmet,
  • untdelemn.

Mod de preparare:

Carnea de vitel (capac, pulpa) se taie in felii de 1 cm grosime (sa nu aiba pielite); acestea se bat cu ciocanul de carne pina cind capata o suprafata de 2 ori mai mare decit cea a unui snitel obisnuit si grosimea de 1/2 cm sau chiar mai putin. Feliile se potrivesc sa aiba 2 laturi mai lungi; se vor indoi in jumatate si la mijloc se vor introduce o felie de sunca si una de cascaval, taiate in asa fel incit sa intre in intregime intre jumatatile de carne. Snitelele se trec apoi prin faina, ou si pesmet, si se prajesc. Se servesc fierbinti, altfel cascavalul se va intari. Snitelul parizian se poate prepara, la fel din piept de pui sau de curcan, feliile se bat putin, aranjindu-le si prajindu-le la fel. Sunca se poate inlocui cu felii de creier fiert sau prajit. Sardelele se vor folosi numai pentru cine le agreeaza gustul. Aceste snitele se servesc cu lamiie si unt aromat deasupra ca si snitelele vieneze.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.