Pulpe de pui cu lamaie, unt si busuioc

Share Button

Ingrediente (pentru 6 portii):

  • 6 pulpe de pui
  • 1 lamaie
  • 10 frunze de busuioc proaspat
  • 100 g unt
  • 3 cepe
  • 1 l supa de legume din 2 cuburi concentrate
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare si piper

Lamaia se tine in apa clocotita timp de 5 minute. Se scoate, se taie in 2 pe lungime, apoi in felii subtiri, eliminandu-se samburii.

Pulpele de pui se spala si se curata de grasime.

Busuiocul se toaca marunt impreuna cu patrunjelul si se freaca in jumatatea din cantitatea de unt. Amestecul se freaca de pulpele de pui si se introduce si sub pielea acestora, impreuna cu feliile de lamaie.

Legumele se curata, se toaca cubulete si se soteaza in untul ramas timp de 2-3 minute. Se adauga pulpele de pui si se tin pe foc 10 minute intorcandu-se pe fiecare parte. Se adauga din cand in cand cate un polonic din supa de legume. Dupa 10 minute se adauga toata supa de legume si se acopera cu un capac.

Se tine pe foc inca 30 de minute acoperit, se asezoneaza cu sare si piper.

consultanta Dan Bradu

Pofta buna!

 

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

1 Comment

  1. Sandu

    Ce gust bun da lamaia..:)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.