HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Prajitura caramel

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 12 bucati):

Aluat de strudel:

  • 100 g faina,
  • o lingura ulei,
  • un galbenus.

Pentru garnitura:

  • 1/2 baton de vanilie,
  • 200 g smantana dulce (frisca nebatuta),
  • 2 linguri zahar,
  • 3-4 linguri migdale taiate felii.

Mod de preparare:

Aluatul – Se amesteca faina, uleiul, galbenusul si 3-4 linguri de apa – mai intai cu mixerul, apoi cu mana – pana ce se obtine un aluat neted. Se acopera cu un castron incalzit si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la temperatura camerei.

Garnitura – Se taie batonul de vanilie pe lung si se rade miezul cu un cutit. Se pun la fiert smantana, zaharul, miezul si batonul de vanilie si se amesteca pana ce se ingroasa. Se scoate batonul si se incorporeaza migdalele taiate. Se intinde aluatul in forma de cerc (diametru 30 cm) si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Marginile se indoaie circa 1/2 cm spre interior, formandu-se astfel de jur-imprejur o margine subtire si mai ridicata. Se toarna smantana cu vanilie si migdale peste aluat si se intinde pe toata suprafata. Se baga in cuptorul incins la 170 grade Celsius si se coace 12-15 minute, pana ce devine crocant. Cat este inca fierbinte, se taie bucati cu un cutit cu lama crestata.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Pasca cu branza de vaci

  • Eduard Nedelcu
  • June 30, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.