Peste cu sos de vin

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 600 g peste file
  • piper
  • sare
  • 2 linguri zeaam de lamaie
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 1 telina mare
  • 2 morcovi
  • 80 g unt
  • 200 ml vin alb
  • 200 g smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

kurtmann.ro

Pestele se stropeste cu zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa la rece 15 minute. Ceapa, morcovul si telina se taie bucati si se fierb jumatate de ora, in 1 litru de apa cu sare. Se strecoara legumele si se pastreaza supa.

Pestele se da prin faina si se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei. Intr-un vas termoizolant se pun legumele scurse si pestele prajit. Se ung cu unt (30 g) si se pun cuptorul incins, 15-20 minute.

Pentru sos:

Se calesc usor 2 lingurite de faina in 50 g unt. Se stinge cu supa fierbinte (200 ml), adaugata treptat, amestecand sa nu se faca cocoloase.
Se adauga vinul si se mai lasa pe foc cateva clocote.
Se ia de pe foc si se amesteca cu smantana.
Se condimenteaza cu sare, piper si verdeata.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Tags:

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.