Pasteta cu sunca

Ingrediente:

  • 300 g sunca slaba,
  • 3 oua,
  • 100 g ciuperci,
  • 150 g unt,
  • 100 ml smintina groasa (se poate inlocui cu 50 g unt),
  • 5-6 sardele,
  • 80 g ceapa,
  • condimente de pasteta.

Mod de preparare:

Ceapa rasa fin se caleste, un minut, in 50 g unt si se adauga ciupercile bine spalate, taiate cit mai marunt, 1/2 lingurita cu sare si condimentele, lasindu-le sa fiarba, acoperite la foc mic, pina cind scade apa ce o lasa; daca este nevoie se adauga 1-2 linguri cu apa, pina cind se moaie bine. Cind sint gata, trebuie sa fie bine scazute.Ouale fierte tari se curata de coaja. Sunca se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ciupercile reci. La tocatura se adauga galbenusurile bine zdrobite cu furculita, albusul taiat mai mare, smintina si sardelele, amestecindu-le bine toate cu restul de unt (frecat pina ce se moaie); se adauga dupa guest, sare fina. Pasta se foloseste pentru sandvisuri sau se aranjeaza pe platou ca si pastetele.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.