Miere, lamaie si floare de tei

Virtutile ceaiului de tei

Cunoastem cu totii virtutile ceaiului de tei – infuzia preparata din floare de tei este un remediu impotriva racelii, a gripei si un bun calmant al sistemului nervos, de aceea este recomandat ceaiul de tei in tratamentul racelii, gripei si in insomnii. Dar virtutile florilor de tei si ale ceaiului preparat din ele nu au fost epuizate inca, de fapt nici nu au fost studiate pina la capat. Spre exemplu, teiul este pur si simplu de neinlocuit in numeroase afectiuni renale! Astfel, in pielonefritele cronice, aparute pe fondul calculozei renale, ceaiul de tei (decoctul) scade temperatura, astfel incit de la starea subfebrila, cu 37,3 grade, se ajunge la temperatura exterioara normala sub 37 grade. Ba chiar, uneori, dispare procesul inflamatoriu din interiorul rinichilor. In aceste conditii, dispare frisonul, senzatia de frig si raceala miinilor si picioarelor, caracteristice acestei afectiuni.

Teiul are un efect de limpezire

Daca seara bem o cana de ceai de tei, dimineata ne trezim cu capul limpede si cu o buna dispozitie de invidiat. Totodata, ceaiul de tei elimina excesul de uree din singe si, in acelasi timp, incalzeste rinichii.

Combinatia de miere, lamiie si tei este un remediu sigur contra gripei. Ceaiul de tei, indulcit cu multa miere – de preferat de tei sau salcim, dar merge si mierea poliflora sau de conifere – si cu o felie de lamiie, strivita in el, baut cald seara, inainte de culcare (dar se poate si peste zi), ne scapa de gripa sau raceala care ne chinuie, fara sa mai apelam la medicamentele cu care si asa sintem intoxicati, majoritatea.

Cate un ceai de tei parfumat

Bind, din cind in cind, cite un ceai de tei parfumat, care ne aminteste de zilele insorite ale verii, vom avea o dispozitie calma, o stare de spirit binevoitoare. Putini dintre noi stiu ca teiul, pe care cei vechi il considerau un copac sfint, are o influenta binefacatoare asupra psihicului. Daca avem neplaceri, necazuri, nelinisti, inainte de a ne repezi la pachetul de tigari sau la flaconul cu calmante, sa bem mai bine o cana de ceai de tei – neindulcit sau cu putina miere – si, dupa numai o ora, vom privi lumea cu problemele ei altfel, cu alti ochi!

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

1 Comment

  1. AM

    Eu ador ceaiul in general. Nu exista zi in care sa nu beau o cana de ceai (indiferent de care ar fi acesta). Imi place sa beau ceaiul neindulcit, dar din cand in cand seara, o cana de ceai de tei cu miere si lamaie este o minunatie!

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.