HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Preparate din peste si fructe de mare

Merlucius cu sos de patrunjel

  • August 29, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 500 g file de merluciu
  • 25 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml supa de peste
  • o frunza de dafin
  • sare si piper

Sos:

  • 25 g unt
  • 4 lingurite rase de faina
  • 4 linguri rase de smantana
  • 1 galbenus
  • 3 linguri de patrunjel
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Mod de preparare:

Se pune pestele intr-o tigaie si se adauga untul, laptele, supa si frunza de dafin si se aduce la punctul de fierbere.
Se da focul la mic, se acopera tigaia si se lasa 10–15 minute pana este gata. Se incearca cu o furculita daca s-a fiert. Dupa ce s-a fiert se scoate pe o farfurie, se acopera si se tine la cald.
Sosul ramas se mai fierbe 5 minute la foc mic, dupa care se da la o parte si se scoate frunza de dafin.
Intr-o craticioara se pune untul si faina si se amesteca la foc mic pana se omogenizeaza, timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga treptat sosul in care a fiert pestele. Se pune din nou craticioara pe foc, se da in clocot si se mai lasa inca 5 minute amestecand mereu.
Se ia sosul de pe foc, se amesteca galbenusul cu smantana si se pune peste sos. Se pune pe foc sa se incalzeasca, si nu se da in clocot. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de lamaie. Sosul rezultat se toarna peste peste. Se poate servi cu cartofi fierti, piure, legume si salata.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • peste

Previous Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Salau cu sos de iaurt

  • August 29, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Pastrav cu sos de iaurt

  • August 29, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scrumbie afumata cu sos verde

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Carne de peste in aspic

  • Eduard Nedelcu
  • June 23, 2014
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Peste rasol

  • Eduard Nedelcu
  • February 11, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Featured
  • Preparate din peste si fructe de mare

Dorada la cuptor cu piure de morcovi

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

File de pastrav cu legume sote

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Creveti in sos de vin alb

  • Eduard Nedelcu
  • November 15, 2012
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Zacusca de cod

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Preparate din peste si fructe de mare

Scoici cu sos de curry

  • Eduard Nedelcu
  • May 4, 2009
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.