Cum sa-mi aleg caloriferele pentru locuinta?

Cum sa-mi aleg caloriferele pentru locuinta?Cei care locuiesc la bloc stiu cat este de neplacut sa astepti caldura furnizata de RADET, fapt pentru care opteaza pentru centrale termice.

Cei mai multi aleg centrale termice cu condensare. Acestea au un consum mic de energie si sunt ideale pentru apartamente. Poti cumpara astfel de centrale de pe www.epinvest.ro. Preturile sunt convenabile, iar modelele sunt variate.

Atat proprietarii locuintelor cu centrale termice cu condensare de la Epinvest, cat si cei care au centrale pe lemne sau alte tipuri de combustibili, trebuie sa aiba in locuinta calorifere.

De multe ori, alegerea caloriferelor da batai de cap proprietarilor de locuinte in care exista centrale. Sunt trei mari posibilitati de aegere a caloriferelor dintr-o locuina, si anume: calorifere din fonta, calorifere din otel sau calorifere din aluminiu.

Fiecare tip de calorifer are atat avantaje, cat si dezavantaje, in functie de materialul din care este fabricat. Astfel, caloriferele din fonta au marele avantaj al faptului ca mentin caldura pe un timp mai lung. Referitor la durata de viata, un astfel de calorifer te poate tine chiar si 30 de ani. De asemenea, ca si avantaj este de necontestat rezistenta caloriferelor din fonta atunci cand sunt lovite.

Daca e sa vorbim despre dezavantajele unor astfel de calorifere, prima data ne vine in minte faptul ca acestea se incalzesc foarte greu. Tot ca dezavantaj este si aspectul inestetic al acestor calorifere. Sunt si mai moderne, insa acestea sunt foarte scumpe. Sa nu uitam faptul ca un calorifer din fonta trebuie intretinut vopsindu-l periodic, ceea ce e neplacut de multe ori.

Referitor la caloriferele din otel, acestea sunt preferate in primul rand datorita pretului scazut pe care il au. Sunt usor de montat, caldura patrunde cu rapiditate in incapere, iar raportul dintre puterea termica si pret este foarte bun. Chiar daca sunt avantajoase, aceste calorifere au si ele dezavantajele lor.

Care sunt acestea? De multe ori, un pret mic nu inseamna si calitate. Ai mare grija sa fie calitative caloriferele din otel cumparate de tine. Atunci cand ai calorifere din otel, apa din ele trebuie tratata pentru mentinerea randamentului. Un ultim dezavantaj pe care-l amintim consta in faptul ca durata de functionare a unor astfel de calorifere este mica in comparatie cu restul, si anume 5-10 ani.

Ultimele tipuri de calorifere aduse in discutie sunt cele din aluminiu. Avantajele acestora sunt durata mare de functionare, faptul ca se incalzesc extrem de repede, nu sunt foarte scumpe si au un design model. Caloriferele din aluminiu pot fi de diferite culori, forme, marimi, lucru foarte dorit de cei care au locuinte moderne.

Chiar daca au multiple avantaje, nu pot lipsi dezavantajele. Despre ce dezavantaje vorbim? In primul rand faptul ca aceste calorifere nu mentin mult timp caldura. Ele se racesc destul de repede, ceea ce nu este prea placut. De asemenea, un dezavantaj consta in faptul ca sunt foarte sensibile, fapt pentru care trebuie sa fii mereu atent la eventualele obiecte care pot provoca lovirea caloriferelor.

Gandeste-te bine la ce te astepti de la un calorifer si alege-l pe cel care iti va da satisfactie in totalitate.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.