Crap la gratar cu sos de unt

Share Button

Ingrediente:

  • 1 kg de crap curatat si spalat
  • sare
  • 3 linguri unt
  • 1 lamaie
  • 1 lingura mustar
  • piper macinat

Mod de preparare:

Pestele se pune intreg pe un gratar, dupa ce a stat cu sarea pe el 30 min.
Pestele se intoarce des, pentru a se frige uniform.
Se unge cu putin ulei daca nu este destul de gras, se scoate pe un platou si se taie felii dupa ce s-a racorit putin.
Se prepara un sos din unt si lamaie astfel: untul se inmoaie pe foc mic, apoi se trage cratita de pe foc, se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza bine.
Se adauga mustarul, continuand operatia.
Cand sosul arata ca o crema consistenta, se sareaza si se tine la cald.
Se toarna peste pestele fript si se serveste imediat.
Sosul se poate servi si cu pastrav la gratar sau rasol.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Tags:

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.