HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cozonac simplu cu nuca si cu mac

  • Eduard Nedelcu
  • June 9, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Aluatul:

  • 800 gr. faina,
  • 100 gr. margarina,
  • 50 gr. ulei,
  • 150 gr. zahar,
  • 40 gr. drojdie,
  • 500 ml. lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 1 lingura gris,
  • 1 lingurita rasa de sare.

Umplutura de nuca:

  • 500 gr. nuca macinata,
  • 150 gr. apa,
  • 250 gr. zahar,
  • 100 gr. rom.

Umplutura de mac:

  • 500 gr. mac macinat,
  • 250 gr. zahar,
  • 200 gr. apa,
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa.

Mod de preparare:

Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr-un vas adanc. Peste ea se toarna drojdia crescuta si se amesteca. Se topeste margarina impreuna cu uleiul si se amesteca cu faina. Se adauga galbenusurile frecate cu sarea, zaharul, grisul si la sfarsit se adauga laptele caldut amestecand tot timpul ca sa nu se faca cocoloase. Se framanta si se bate pana apar bule de aer. Aluatul se presara cu faina, se acopera cu un servet si se pune deoparte sa creasca. Prepararea umpluturii de nuca: Se pune la fiert apa si zaharul. Cand fierbe se adauga nuca macinata si se fierbe putin. Se stinge focul si se adauga romul. Se lasa sa se racoreasca. Prepararea umpluturii de mac se face la fel ca cea de nuca cu deosebirea ca in loc de rom se pune coaja de lamaie rasa.

Prepararea cozonacului:

Se pune multa faina pe masa de lucru, iar mainile se vor da prin faina tot timpul. Aluatul crescut se rastoarna pe masa, se imparte in doua. O jumatate se intinde cu mana de marimea tipsiei, peste ea se intinde umplutura de nuca, se ruleaza si cu grija se pune in tipsia bine unsa. La fel se procedeaza cu cealalta jumatate care se umple cu mac. Se ung cozonacii cu galbenus de ou, se mai lasa sa creasca in tipsie cca. 10 minute si se pun apoi in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la temperatura de 180-200 grade cca. 45-60 min. Se scot cand sunt rumeni. Se scot calzi din tipsie si se pudreaza cu zahar cand sunt reci.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Cozonac moldovenesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 9, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cozonac simplu

  • Eduard Nedelcu
  • June 10, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.