HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cozonac simplu

  • Eduard Nedelcu
  • June 10, 2014
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1 kg faina,
  • 150 g zahar,
  • 50 ml untdelemn,
  • 150 g unt,
  • 3-4 galbenusuri,
  • 15 ml rom,
  • 550-600 ml lapte,
  • 40 g drojdie,
  • o lingurita cu virf sare,
  • coaja rasa de la o lamiie si o portocala,
  • un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Intr-un lighenas de 3 l, se freaca drojdia cu 50 g zahar, pina cind se lichefiaza, apoi se dilueaza cu 150ml lapte caldut, sa dospeasca cca 20 minute, pina cind isi dubleaza volumul. Se adauga apoi restul de lapte caldut, galbenusurile, untdelemnul, 50 g unt topit, romul, sarea, coaja rasa de lamiie si portocala sau o lingura cu gem din coji de portocale si restul de zahar; se amesteca bine si, apoi se pune faina. Aluatul se amesteca, la inceput, cu lingura, apoi se framinta cu mina, 15 minute, pina cind se desprinde de mina si de vas. Se pune, atunci, restul de unt topit, dar nu fierbinte. Untul se poate praji fara sa se arda, daca tigaia se pune pe foc mic, pina cind se rumenesc ramasitele de zer cu substantele albuminoide pe care le mai contin si care, prajite pina devin aurii, dau untului o aroma foarte placuta, transmitind si cozonacului acest gust. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna grasimea peste aluat, fara reziduuri. Se curata aluatul de pe miini si de pe vas cu lingura, se lasa sa curga untul sub aluat si apoi nu se mai framinta, ci se impatureste, ridicindu-l din partile laterale spre mijloc; se bate cu dosul miinii, pina cind se incorporeaza tot untul in el. Aluatul se desface in foi, cind este copt. Se lasa la cald sa creasca, pina cind isi dubleaza volumul, apoi din el se impletesc cozonaci simpli sau se fac alte preparate, mentionate in retetele precedente (din aluat dospit). Untul din lapte de oaie da un gust bun cozonacului.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Cozonac simplu cu nuca si cu mac

  • Eduard Nedelcu
  • June 9, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cozonac "Trandafir" I

  • Eduard Nedelcu
  • June 10, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.