HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cozonac moldovenesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 8, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 1 kg faina,
  • 4 oua,
  • 4 galbenusuri,
  • 200 gr zahar,
  • 50 ml rom,
  • 500 ml lapte,
  • 100 gr unt,
  • 1 lamaie mare,
  • 1 portocala,
  • 60 gr drojdie de bere,
  • 1/4 gr vanilie,
  • 100 gr stafide,
  • 10 gr sare.

Pentru uns formele:

  • 50 gr unt,
  • 50 gr zahar.

Mod de preparare:

Faina cernuta se tine la temperatura bucatariei 24 ore.

Maiaua:

250 ml lapte in care se dizolva drojdia,
350 gr faina (se lasa sa creasca pana isi mareste volumul de 2-3 ori);

Laptele ramas se combina cu: zaharul, ouale, galbenusurile, coaja rasa de lamaie si de portocala dupa gust, sare si vanilie. Compozitia se incalzeste foarte putin la foc mic. Cand maiaua a crescut se combina cu amestecul de lapte si oua, se pune faina putin cate putin si se incepe framantatul aluatului. Cele 4 albusuri se bat spuma tare, care se pune in aluat. Cand aceasta face mici basicute este suficient de framantat. Se adauga putin cate putin untul incalzit, stafidele, dupa care se lasa in aceelasi vas, acoperit cu prosop, sa creasca. Cozonacii se aseaza in forme si dupa ce au mai crescut se ung cu ou batut si se presara zahar. Cozonacii se introduc in cuptor la foc potrivit pana se rumenesc. Cand s-au racit se scot din forme.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Cozonac cu nuca sau mac

  • Eduard Nedelcu
  • June 8, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cozonac moldovenesc

  • Eduard Nedelcu
  • June 9, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.