HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Cozonac alsacian

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 500 gr faina,
  • 200 gr unt,
  • o lingura de untuta de porc,
  • un paharel de lichior de cirese,
  • 50 gr zahar,
  • 3 oua,
  • 150 gr stafide,
  • 75 ml lapte,
  • 125 ml frisca,
  • untura pentru forma,
  • 50 gr migdale,
  • zahar farin.

Mod de preparare:

Faina se pune intr-un castron mare, untul se taie in fulgi, ca se inmoaie mai repede, si se adauga la faina, impreuna cu lichiorul de cirese, zaharul, ouale si stafidele. Se framanta pana se obtine un aluat potrivit. Drojdia se dizolva in lapte caldut, se framnta cu aluatul de mai sus. Frisca se adauga in portii mici. Cuptorul se incalzeste la 220 de grade Celsius. O forma mare de cozonac se unge cu unt sau untura si pe fundul formei se pun bucati de migdale taiate. Se toarna aluatul, se acopera si se pune la un loc cald, pana ce volumul se dubleaza. Forma se introduce in cuptor la foc potrivit timp de ora. Cozonacul se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. Se presara cu zahar farin.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari reci
  • Mancare cu legume

Sufleu de varza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Cozonac cu nuca sau mac

  • Eduard Nedelcu
  • June 8, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.