Colcannon

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 4 cartofi potriviti,
  • 300 g varza alba taiata fidea,
  • 60 g unt,
  • 1/2 ceasca ceapa verde tocata,
  • 2/3 ceasca lapte cald,
  • piper macinat sau 1 lingura patrunjel verde tocat (pentru garnisit).

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se scurg de apa si se zdrobesc cu o furculita. Se lasa varza taiata sa fiarba 10 minute in apa clocotita, se scoate din oala si se scurge. Intr-o tigaie mai mare se pune untul la incins, se adauga varza si ceapa verde si se lasa circa 1 minut sa se caleasca.  Se amesteca zarzavatul calit cu cartofii zdrobiti, se toarna peste ele laptele si se amesteca pana ce capata consistenta unei creme. Se condimenteaza colcannon-ul cu piper si sare, se picura deasupra putin unt topit si se serveste garnisit cu patrunjel verde tocat.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.