Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 cartofi potriviti,
- 300 g varza alba taiata fidea,
- 60 g unt,
- 1/2 ceasca ceapa verde tocata,
- 2/3 ceasca lapte cald,
- piper macinat sau 1 lingura patrunjel verde tocat (pentru garnisit).
Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se scurg de apa si se zdrobesc cu o furculita. Se lasa varza taiata sa fiarba 10 minute in apa clocotita, se scoate din oala si se scurge. Intr-o tigaie mai mare se pune untul la incins, se adauga varza si ceapa verde si se lasa circa 1 minut sa se caleasca. Se amesteca zarzavatul calit cu cartofii zdrobiti, se toarna peste ele laptele si se amesteca pana ce capata consistenta unei creme. Se condimenteaza colcannon-ul cu piper si sare, se picura deasupra putin unt topit si se serveste garnisit cu patrunjel verde tocat.