Chiftelute marinate

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 1 ceapa, tocata marunt,
  • 3 felii de paine uscata, curatate de coaja,
  • 100ml lapte,
  • 450g carne de vita, tocata,
  • 1 ou, batut,
  • 2 linguri cascaval, ras,
  • 1 legatura patrunjel verde, tocat,
  • faina pentru modelat,
  • 750ml suc de rosii,
  • 1 foaie de dafin,
  • ulei pentru prajit.

Preparare:

Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si caliti timp de 3-4 minute, la foc mic, amestecand continuu. Puneti painea la inmuiat in lapte, timp de 10 minute. Puneti carnea intr-un castron. Stoarceti painea si adaugati-o peste carne. Adaugati ceapa calita, oul, parmezanul si patrunjelul; potriviti de sare si piper. Amestecati cu mainile compozitia pentru a deveni cat mai omogena. Presarati o suprafata cu faina si modelati chiftelute mici, rotunde. Intr-un vas, incalziti sucul de rosii, adaugati 1 praf de sare si 1 foaie de dafin si tineti la cald. Incingeti ulei intr-o tigaie si prajiti jumatate din cantitatea de chiftelute. Adaugati-le in sos.
Prajiti restul de chiftelute si adaugati-le in sos. Fierbeti la foc potrivit, timp de 20 minute. Se servesc cu spaghete.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.