Chiftelute de peste cu sos de ciuperci

Share Button

Ingrediente:

  • 1.5 kg peste oceanic
  • 200 g ceapa
  • 125 g ulei
  • 3 oua
  • 2 leg verdeata
  • 600 g ciuperci
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina
  • 100 g faina
  • 50 g unt
  • 100 ml vin
  • 30 g bulion de tomate
  • 1/2 paine
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Se scot fileurile pestilor si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Se adauga jumatate din cantitatea de ceapa tocata marunt si calita in ulei, o legatura de verdeata tocata, ouale, piperul si sarea si se amesteca bine. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei. In uleiul ramas se caleste zarzavatul de supa dat pe razatoare si restul de 100 g ceapa tocata. Se adauga faina ramasa, se stinge cu bulion subtiat cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30 min., apoi se paseaza printr-o sita. Ciupercile se taie felii, se calesc in unt, se sting cu un polonic de sos si se toarna peste restul de sos. Se pun chiftelutele in sos, se adauga vinul si se fierb impreuna circa 15 min. La sfarsit se potriveste gustul de sare si se adauga restul de verdeata.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
Tags:

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.