Caravana Metropolis – Bucuresti

  • Data inceput: 23 Iulie 2013
  • Data final: 18 August 2013
  • Locatie: Bucuresti – Parcul Tineretului – capatul B-ului Dimitrie Cantemir (zona denumita “Valea Plangerii”)

 

Cinema in aer liber – Intre 23 iulie și 18 august, Caravana Metropolis vine in Parcul Tineretului din Capitala!

Dupa succesul inregistrat anul trecut, cu peste 80.000 de spectatori in 7 orașe, dupa numarul record de spectatori inregistrat anul acesta la Brașov și Sibiu, Caravana Metropolis ajunge la București, unde va poposi timp de 4 saptamani in Parcul Tineretului. Intrarea este libera.

In perioada 23 iulie – 18 august, in fiecare seara de marți pana duminica, incepand cu ora 21:30, Asociația Culturala Metropolis ii invita pe bucureșteni la proiecții de film in aer liber. Filmele alese sunt atat producții internaționale, cat și romanești, premiate la festivaluri internaționale de film și impaca toate gusturile, atat pe ale cinefililor, cat și pe ale amatorilor de distracție și relaxare intr-un spațiu deschis.

Prin evenimentul Cinema in aer liber, Asociația Culturala Metropolis propune o alternativa la cinematograful clasic, accesibila tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenției publicului larg asupra celei de-a șaptea arte, savurate de aceasta data intr-un mediu neconvențional. Actori indragiți vor putea fi urmariți in producții semnate de mari regizori ai lumii, ca Pedro Almodovar, Francois Ozon, Wes Anderson, Thomas Vinterberg sau Michael Haneke.

Caravana Metropolis aduce in Romania un concept popular peste hotare, “Cinema in aer liber”, impreuna cu cel mai mare ecran gonflabil din Romania, de 120 m², și un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Publicul bucureștean se va putea bucura alaturi de prieteni și familie, in racoarea serii, de filme in avanpremiera naționala, filme recunoscute internațional pentru valoarea lor cinematografica și pentru succesul la public.

Programul primei saptamani, 23 – 28 iulie:

In Casa (Dans la maison) – marți, 23 iulie, ora 21:30 – Nominalizat la Cesar și Goya, premiat la Toronto și San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevarata a unui baiat de 16 ani, ce patrunde in casa unui coleg de școala despre care incepe sa scrie eseuri pentru ora de literatura. Interventiile baiatului vor declansa o serie de intamplari scapate de sub control.

Poziția copilului – miercuri, 24 iulie, ora 21:30 – cel mai de succes film romanesc de anul acesta, in regia lui Calin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.

Nascut a doua oara (Twice Born) – joi, 25 iulie, ora 21:30 – in regia lui Sergio Castellitto, prezentat in avanpremiera in Romania, filmul a fost selectionat la Toronto și este o frumoasa poveste de dragoste ce ii are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).

Superstar – vineri, 26 iulie, ora 21:30 – Prezentat de asemenea in avanpremiera in Romania, filmul a facut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui barbat obișnuit, care descopera intr-o zi ca a devenit extrem de faimos.

O afacere regala (A Royal Affair) – sambata, 27 iulie, ora 21:30 – Nominalizat la Oscar si Globul de Aur, premiat cu Oscarul European si cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevarata a unui om obisnuit care castiga inima reginei si porneste o revolutie.

Aventuri sub clar de luna (Moonrise Kingdom) – duminica, 28 iulie, ora 21:30 – In avanpremiera in Romania, regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray și Edward Norton in rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, in competiție la Cannes 2012.

 

Programul celei de-a doua saptamani, 30 iulie – 4 august:

Iubire (Amour) – marți, 30 iulie, ora 21,30Filmul lui Michael Haneke,castigator al Oscarului pentru cel mai bun film strain si al marelui premiu de la Cannes de anul trecut, spune povestea sensibila de dragoste la varsta a treia.

In Casa (Dans la maison) – miercuri, 31 iulie, ora 21:30 – Nominalizat la Cesar și Goya, premiat la Toronto și San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevarata a unui baiat de 16 ani, ce patrunde in casa unui coleg de școala despre care incepe sa scrie eseuri pentru ora de literatura. Interventiile baiatului vor declansa o serie de intamplari scapate de sub control.

Superstarjoi, 1 august, ora 21:30 – Prezentat de asemenea in avanpremiera in Romania, filmul a facut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția și spune povestea unui barbat obișnuit, care descopera intr-o zi ca a devenit extrem de faimos.

Nascut a doua oara (Twice Born) – vineri, 2 august, ora 21:30 – in regia lui Sergio Castellitto, prezentat in avanpremiera in Romania, filmul a fost selectionat la Toronto și este o frumoasa poveste de dragoste ce ii are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).

Vanatoarea (The Hunt) – sambata, 3 august, ora 21:30 – Caștigatorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.

Oafacere regala (A Royal Affair)duminica, 4 august, ora 21:30 – Nominalizat la Oscar si Globul de Aur, premiat cu Oscarul European si cu Premiul Cesar, filmul lui Nikolaj Arcel este povestea adevarata a unui om obisnuit care castiga inima reginei si porneste o revolutie.

Intrarea la proiecțiile din cadrul evenimentului „Cinema in aer liber” este gratuita.

 

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.