Branza de vaci

Share Button

Ingrediente:

  • lapte (1 l).

Mod de preparare:

Se pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade C), pina se incheaga. Dupa 1-2 zile vara si 2-3 zile iarna, devine compact. Cind e bine coagulat, se indeparteaza smintina de la suprafata si se pune la cald pe marginea plitei, pina cind incepe sa se separe laptele coagulat de zer. Se toarna apoi intr-o strecuratoare, peste care s-a pus un tifon sau un servetel curat si se lasa pina cind se scurge zerul. Se aduna apoi servetelul, se stringe usor pina se indeparteaza tot zerul. Se consuma ca atare sau se adauga in continutul diferitelor preparate dietetice.

consultanta Dan Bradu

Servire:

Se consuma ca atare sau se adauga in continutul diferitelor preparate dietetice.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.