Braciolatini

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 1,5 Kg carne de vita foarte slaba, fara nervuri (pulpa),
  • 2 cani de pesmet,
  • 1 cana parmesan,
  • 1 lingurita sare grunjoasa,
  • 1 lingurita piper,
  • 2 catei de usturoi, taiati marunt,
  • 1/4 cana patrunjel, taiat marunt,
  • 1/2 cana ulei de masline.

Mod de preparare:

Carnea se taie felii subtiri (5 mm) – cel mai usor se taie daca e bagata la congelator o ora si e semi-congelata. Se bate un pic daca e nevoie. Feliile trebuie sa fie cat mai subtiri si cat de cat egale. Intr-un castron se amesteca pesmetul, parmezanul, sarea, piperul, usturoiul si patrunjelul. Se unge fiecare felie de carne cu ulei, apoi se pune o gramajoara de o lingurita-2 (in functie de marimea feliei) din amestec, se ruleaza (daca e suficient de mare, se indoaie lateralele inauntru, apoi se ruleaza – ale mele au fost mai mici si nu am indoit capetele si a fost ok) felia de carne si se pune pe o friganea. Ar trebui sa iasa cam 6 bucati pe teapa, aprox. 8 tepe. Se ung pachetelele iar cu ulei si se presara din amestec pe ambele parti. Se pun ori pe gratar ori broiler-ul de la aragaz cat mai departe de foc (10 cm) pentru 6 minute pe fiecare parte, nu mai mult.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.