HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Budinci, tarte si foietaje

Appeltarta (Suedia)

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 12 bucati):

Pentru aluat:

  • 250 g unt moale,
  • 250 g zahar,
  • 4 oua,
  • 1 varf de cutit praf de copt,
  • 1 lingura rom,
  • 250 g faina.

Pentru umplutura:

  • 500 g mere,
  • 100 g unt,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 150 g zmeura congelata,
  • 5 albusuri,
  • coaja rasa de la o lamaie.

Mod de preparare:

Se-ncinge cuptorul la 220°C. Se amesteca (cu mixerul) zaharul, untul si ouale si se adauga faina si praful de copt dizolvat in rom. Jumatate din aluatul astfel obtinut se intinde pe fundul unei tavi (cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm), tapetata cu hartie pentru copt, si se da 15 minute la cuptor, dupa care se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se unge tava din nou, se coace si aluatul ramas, care se lasa sa se raceasca in tava. Se reduce temperatura din cuptor la 180°C. Se curata merele si se taie spalturi subtiri, dupa ce s-au inlaturat partea lemnoasa si semintele. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga 50 g de zahar, zaharul vanilat si apoi merele, care se dunstuiesc circa 10 minute si se lasa sa se raceasca. Se aseaza merele in forma (pe aluatul copt si racit), peste ele se intinde zmeura decongelata, iar deasupra se pune aluatul copt scos din tava. Se bat bine albusurile, se incorporeaza coaja de lamaie si zaharul ramas (in “ploaie”) si se intinde spuma peste tot. Se da din nou la cuptor si se lasa inca 6-8 minute sa se rumeneasca usor.

Nota: In Suedia, tortul se serveste cu un sos rece preparat din inghetata de vanilie si frisca, care se amesteca in parti egale (250 g).

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Aluat foietaj cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Baclava

  • Eduard Nedelcu
  • September 1, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu lapte de pasare

  • Eduard Nedelcu
  • July 1, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu spanac si mozarella

  • Eduard Nedelcu
  • June 29, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de porc

Budinca cu sunca

  • Eduard Nedelcu
  • February 14, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje
  • Preparate din carne de vita si oaie

Budinca din carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • February 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Mignon

  • Eduard Nedelcu
  • September 6, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort special de mere

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort Stan si Bran cu fructe

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Budinci, tarte si foietaje

Tort de smochine

  • Eduard Nedelcu
  • August 10, 2010
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.