Ingrediente:
2 vinete de marime medie, 100 g sunca afumata, 75 ml ulei de masline, 40 g unt, 1 castravete, 25 g faina, 3 dl lapte, 50 g branza topita, 1 lingura de hrean razuit fin, sare si piper negru, 4 linguri cu cubulete de paine, 1 lingura de patrunjel, 2 lingura de parmezan.
Spalati bine si taiati in jumatati vinetele. Scobiti cu o lingurita interiorul avand grija sa nu-l stricati. Interiorul vinetelor si sunca se taie in cubulete. Puneti 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si prajiti cubuletele de vinete pana cand se inmoaie si puneti-le la scurs pe niste servetele. Separat in alta tigaie prajiti in 15 g de unt sunca timp de 5 minute, dupa care adaugati restul de unt si castravetele taiat cubulete. Separat puneti la fiert faina si laptele la foc mediu spre mic si amestecati pana cand obtineti un sos. Adaugati la acest sos hreanul, condimentele si brinza topita. Amestecati cubuletele de vinete cu sunca si castravetii, cu acest amestec umpleti jumatatile de vinete. Turnati peste amestec sosul, iar pe deasupra puneti patrunjelul si parmezanul. Jumatatile de vinete astfel umplute se baga la cuptor intr-o tava si se tin circa 20-25 de minute la o temperatura de 200 de grade Celsius pana cand devin galben aurii.