Usile de de garaj sectionale – ce sa platesti?

Usile de de garaj sectionale – ce sa platesti?

Cautarea informatiilor despre preturile corecte ale usilor sectionale pentru garaj, este un lucru destul de complicat si de greu, cu fiecare firma ce afirma ca practica cele mai bune preturi din tara, daca nu chiar din lume.

Cea mai simpla regula de aplicat in acest caz ramane aceeasi ca si pentru majoritatea lucrurilor din viata – daca un pret, oferta, propunere pare prea buna pentru a fi adevarata, atunci chiar asa si este. In acest moment, deoarece din 2008 incoace industria constructiilor a cunoscut datorita crizei mondiale, o decadere vizibila, producatorii din aceasta industrie doresc cu orice pret sa-si vanda produsele.

Asta nu inseamna ca nu sunt si producatori seriosi, cu traditie, care isi respecta clientii, oferind preturi decente pentru o calitate garantata. La noi in tara, unii dintre cei mai buni sunt cei de la Gunther Tore, detalii aici.

Poti gasi retaileri care vand la preturile cele mai mici vazute vreodata, dar atunci cand te decizi sa cumperi tine cont de calitatea, marimea, culoarea, securitatea si functionalitatea usii alese, spre a nu avea surprize neplacute, mai tarziu.

Vedem prea multe oferte in ziua de astazi “prea bune ca sa fie adevarate”, in timp ce detaliile tehnice ale produsului sunt descrise vag si nici nu ne sunt explicate prea bine de catre vanzator. Atunci cand ai nevoie de o oferta de preturi pentru o usa sectionala trebuie sa stii urmatoarele lucruri, ca minim detaliu:
•    marimea actuala a usii oferita spre vanzare
•    suprafata de patrundere (a persoanei) obtinuta atunci cand se deschide usa
•    este dintr-o singura tabla de otel de 20mm, 42mm sau 45 mm dublu acoperita si izolata?
•    ce finisare a usii vei primi?
•    ce operator electric (daca acesta este necesar) vei avea si ce controale de acces sunt incluse (daca sunt incluse telecomenzi sau alte dispozitive, etc.)
•    cum se va potrivi usa spatiului unde doresti sa o instalezi?

Prea des unii producatori de usi sectionale le ofera pe acestea spunand ca se vor potrivi oriunde, doar pentru a constata atunci cand vrei sa montezi usa ca aceasta reprezinta un standard stock, ce trebuie adaptat sau modificat pentru a se potrivi deschiderii tale non-standard sau si mai rau, putem observa usi oferite spre vanzare care sunt inferioare, nu respecta standardele europene sau standardele CE pentru operatorii electrici si sunt vandute cu scuza “ o sa fie bine, o sa se potriveasca, se va ridica foarte usor”, etc.

Si da, aceste usi pot chiar sa o faca, dar asta nu garanteaza cu nimic functionarea lor continua in acest mod, pentru ca nu au fost proiectate sa functioneze asa. Nu te poti astepta la o securitate adecvata din partea unor asemenea usi, mai ales daca beneficiezi si de o garantie destul de mica.

Daca da, fii sigur ca produsul nu este de o foarte buna calitate. In plus, cei care vand usa respectiva ar trebuie sa te atentioneze despre continuitatea disponibilitatii telecomenzilor sau elementelor de control sau invers, posibilitatea pierderii acestor elemente dupa sfarsitul garantiei, caz in care cu siguranta poate ai vrea sa alegi o usa ceva mai scumpa, dar de o calitate mult mai buna.

Recomandam intotdeauna sa alegi un producator sau un importator/distribuitor cu traditie si experiente, ce ofera produse de calitate, tu vei fi cel castigat la final.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.