Totul despre centralele pe lemne in aer liber

Totul despre centralele pe lemne in aer liber

O centrala pe lemne in aer liber cum gasiti pe https://www.incalzire-sanitare.ro/instalatii-incalzire/cazane-pe-combustibil-solid/cazane-pe-lemne-din-otel, este o centrala de ardere a lemnului care sta departe de casa ta si furnizeaza caldura printr-un sistem de cazane, mai degraba decat caldura directa pe care o ofera o soba interioara de lemn. Ele reprezinta o optiune eficienta si care trebuie luata neaparat in calcul de catre orice proprietar care prefera sa-si incalzeasca locuinta cu lemn si fara inconvenientele alternativelor propan, gaz natural sau electrice mai comune.

Cum functioneaza un soba de lemn in aer liber

Cazanele exterioare functioneaza pe un principiu foarte simplu. In loc sa ai o soba cu lemne in interiorul casei tale, care poate duce la poluarea aerului din interior, mirosuri neplacute si pericol de incendiu, o centrala de lemne in aer liber este o structura separata, departe de casa ta, care incalzeste indirect casa ta.

O centrala care functioneaza pe ardere de lemne in aer liber incalzeste un rezervor de apa, apoi trimite acea apa prin furtunuri subterane catre casa ta. In cuptorul curent este instalat un schimbator de caldura care transfera caldura din apa catre suflanta ta, iar caldura produsa de catre cazanul exterior este apoi vehiculata in toata casa.

De ce o centrala pe lemne in aer liber este superioara sobelor din lemn de interior

In comparatie cu modelele exterioare, o soba interioara din lemn are o serie de dezavantaje. Pentru inceput, sunt incomode. Ele ocupa spatiul si pot produce mirosuri neplacute in casa ta. Din perspectiva sanatatii si sigurantei, acestea creeaza cantitati nesanatoase de poluare a aerului in interior si reprezinta un risc semnificativ de incendiu.

Si in sfarsit, o centrala de ardere a lemnului in aer liber nu reprezinta o amenintare pentru cei din locuinta. Daca aveti copii si in prezent aveti o soba interioara de ardere a lemnului, stiti cat de frumos ar fi sa eliminati pericolul si sa aveti o locuinta sigura pentru cei mici.

O centrala pe lemne are dezavantaje?

In timp ce o centrala pe lemne in aer liber ofera caldura sigura si eficienta acasa, aceste echipamente nu vin fara dezavantaje. Majoritatea acestor dezavantaje pot fi insa atenuate daca cheltuiti ceva bani in plus si obtineti unul dintre cele mai bune modele de cuptoare de lemn in aer liber.

Principala plangere a acestor centrale este producerea de fum. Deoarece sunt construite cu regulatoare pentru a impiedica rezervorul de apa sa se incalzeasca, multe produc o cantitate incomoda de fum in timpul functionarii.

Aceasta nu este o problema daca locuiesti intr-un cadru rural, dar daca locuiesti in mediul urban lucrurile se complica, astfel ca te poti astepta sa obtii plangeri din partea vecinilor cu privire la fumul rezultat din centrala ta in aer liber.

Cealalta plangere majora cu aceste centrale este longevitatea. Din nou, aceasta este in primul rand o problema intalnita atunci cand proprietarii de case cumpara versiuni mai ieftine ale acestor centrale, care se pot rugini si deteriora destul de repede.

Daca doriti insa o centrala pe lemne care sa functioneze fara probleme, si care sa nu va creeze surprize neplacute, atunci cu siguranta trebuie sa accesati https://www.incalzire-sanitare.ro/instalatii-incalzire/cazane-pe-combustibil-solid/cazane-pe-lemne-din-otel, pentru a alege centrala.

Cumpararea centralei pe lemne

Cand cumparati o centrala pe lemne in aer liber, trebuie sa tineti cont de mai multe lucruri. In primul rand, cautati un model care arde combustibil eficient. Acest lucru va reduce drastic emisiile de fum si va reduce cantitatea de combustibil prin care veti economisi bani si forta de munca si va reduce sansele de a auzi plangerile de la vecini.

De asemenea, cautati o unitate cu un fum mare. Cand vine vorba de reclamatii, cu cat stiva de fum este mai mica, cu atat veti obtine mai multe reclamatii. In cele din urma, cautati o centrala in aer liber, cu un horn interior, mai degraba decat una care se desfasoara in exteriorul sobei.

Cosurile de fum in aer liber dezvolta depozite mai mari de creozot din cauza expunerii crescute la frig, ceea ce la randul sau inseamna un pericol de incendiu crescut. Cosurile de fum interne sunt mult mai eficiente in acest departament si merita mult costul suplimentar.

Daca aveti in vedere caldura oferita de p centrala pe lemne in aer liber pentru casa dvs., achizitionarea unuia dintre cele mai bune modele de cuptoare pe lemne in aer liber pe care le puteti gasi este o necesitate.

Si, deoarece instalarea unei centrale pe lemne presupune nu numai instalarea acesteia, ci si un sistem de cazane care se integreaza cu sistemul dvs. actual de incalzire pentru locuinte, cel mai bine este sa discutati cu un antreprenor cu experienta in instalarea acestor centrale pentru a va instala noul echipament de ardere a lemnului in aer liber, corect si in siguranta, minimizand nevoia de cheltuieli semnificative, cum ar fi costul de inlocuire a schimbatorului de caldura.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.