HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort Linzer

  • Eduard Nedelcu
  • August 2, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 12 felii):

Pentru aluat:

  • 1 lamaie,
  • 300g faina,
  • 300g alune macinate,
  • 200g zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • 1 ou,
  • 1 galbenus,
  • 300g unt.

In plus:

  • 300g gem de zmeura,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura lapte.

Mod de preparare:

Aluatul.

Se spala lamaia cu apa fierbinte, se sterge si se rade coaja. Se amesteca intr-un castron impreuna cu faina, alune, zahar, sare, zahar vanilat si scortisoara. Se adauga oul, galbenusul si fulgii de unt si se framanta cu mixerul si apoi cu mana pe planseta. Se infasoara in folie si se da la rece 60 minute.

Finisare.

Cuptorul se incinge la 175grade. Se tapeteaza cu hartie fundul unei forme si se acopera apoi cu o foaie intinsa din 2/3 din cantitatea de aluat. Se formeaza o margine inalta de 2cm; se repartizeaza deasupra, uniform, dulceata. Restul de aluat se intinde pe planseta tapetata cu faina intr-o foaie de 5mm, grosime. Cu ajutorul unei rotite, se taie apoi fasii de 1cm latime, care se aseaza deasupra gemului, in forma de gratar. Se bate galbenusul cu lapte si se unge gratarul. Se coace la cuptor circa 45 minute. Se scoate, se desprinde de pe marginile formei si se lasa sa se raceasca pe un gratar la bucatarie. Se poate servi cu frisca.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Gustari calde si minuturi

Cartofi prajiti cu varza acra

  • Eduard Nedelcu
  • August 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Sosuri

Sos de sunca si smantana

  • Eduard Nedelcu
  • August 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.