HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort festiv cu ananas si kiwi

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

  • 5 oua,
  • 150g de miere,
  • 75g de faina,
  • 30g de cacao,
  • 3 foi de gelatina,
  • 3 linguri de zeama de lamaie,
  • 1 cutie compot de ananas (rondele),
  • 500ml frisca,
  • 2 kiwi,
  • 70g de migdale,
  • 1 frunza de menta.

Mod de preparare:

Blatul: Frecati galbenusurile cu 120g de miere, pana se albesc, adaugati faina, cacaua si incorporati albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus, pentru a obtine un aluat aerat. Tapetati forma de tort ( cu diametrul de 26cm) cu hartie pergament, turnati compozitia si dati-o la cuptor – incalzit in prealabil 180ºC –pentru 20 de minute. Cand este gata se scoate din forma si se lasa sa se racoreasca.

Crema: Bateti bine frisca si restul de miere, amestecati cu gelatina care a fost inmuiata in sucul de lamaie si topita la bainmarie si ½ din continutul cutie de compot de ananas, pe care il transformati in piure.
Taiati blatul in doua, puneti ½ din crema pe prima foaie, acoperiti cu cealalta si tapetati cu 2/3 din crema ramasa – deasupra si lateral. Restul de crema se pune in sprit si se orneaza tortul pe toate suprafetele. Se decoreaza cu felii subtiri de ananas, kiwi si migdale taiate fin, iar in centru cu o frunza de menta proaspata.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Rulada cu verdeata

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Preparate din carne de porc

Drob taranesc

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.