HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort de prune

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 125g faina,
  • 50g zahar pudra,
  • 1 praf sare,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 80g unt,
  • 1 blat de cumparat.

Pentru crema si ornat:

  • 750g prune fara samburi,
  • 100g zahar,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • coaja si sucul de la o lamaie,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 10g gelatina,
  • 400ml frisca batuta,
  • 100g gem de prune,
  • 30g bezele pisate,
  • menta.

Mod de preparare:

Se framanta blatul si se da la rece 30 min. Cuptorul se incinge la 190 grade. Se intinde aluatul si se inteapa in mai multe locuri. Se calesc prunele 5 min. cu zahar scortisoara, o lingura coaja de lamiie, zahar vanilat si 125ml apa. Se pastreaza cateva prune; restul se calesc 8 min. si se paseaza. Gelatina se dizolva in piureu si se lasa sa se raceasca. Se inglobeaza frisca. Blatul preparat se unge cu gem, se aseaza blatul de cumparat, crema si prunele. Se da la rece 2 ore si se orneaza cu bezele si menta.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Preparate din peste si fructe de mare

Sufleu de mere cu peste

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Budinci, tarte si foietaje

Tarta cu pere la tava

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.