HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Tort de orez

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 portii):

  • 250 g orez cu bob rotund,
  • 1 l de lapte,
  • 2 bucati de vanilie,
  • 200 g zahar,
  • 50 g unt + inca o bucata cat o nuca,
  • 5 galbenusuri,
  • 200 g fructe confiate (sau scoase din dulceata),
  • 50 g migdale.

Mod de preparare:

Puneti sa fiarba apa intr-o oala. Cand da in clocot, puneti orezul sa fiarba in ea 5 minute, apoi strecurati-l si aruncati apa. In acelasi vas puneti laptele, bucatile de vanilie desfacute in doua pe lung, untul, apoi lasati totul sa fiarba, vreme de o ora, pe flacara mica. Incingeti cuptorul si ungeti o forma rotunda cu unt. Scoateti bucatile de vanilie din orez si scobiti-le ca sa cada micile graunte din interior in compozitie, lasati oala sa se raceasca, apoi amestecati orezul cu galbenusurile de ou batute, fructele confiate (daca le scoateti din dulceata, sa fie cat se poate de tari) si migdalele pisate. Varsati preparatul in forma si lasati-l sa se coaca 20 de minute in cuptorul incins dinainte. Cand e gata, lasati orezul sa se raceasca, apoi bagati-l cu forma cu tot la frigider, vreme de 4 ore. Ca sa-l scoateti din vas, inmuiati forma in apa calda, apoi rasturnati compozitia pe un platou.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Tort de orez cu mere

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Tort de pasti din ciocolata

  • Eduard Nedelcu
  • September 2, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.