Tort cu zmeura

Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

Pentru blat:

  • 4 oua,
  • 100 g zahar,
  • 100 g faina,
  • 30 g amidon,
  • 50 g unt topit,
  • 1 lingura faina pentru forma.

Pentru umplutura:

kurtmann.ro
  • 200 g marmelada (jeleu) de zmeura,
  • 500 g zmeura proaspata,
  • 200 ml tuica nebatuta,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 50 g migdale taiate felii.

Mod de preparare:

Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura. Ungeti cu putin unt topit forma (diametrul: 26 cm, marginile detasabile) si bagati-o la frigider. Incingeti cuptorul la 180ÂșC. Bateti bine ouale cu zaharul intr-un castron asezat pe baie de apa (fierbinte) pana ce compozitia creste, devine spumoasa si se intareste suficient (Incep sa se vada urmele lasate de tel). Luati castronul de la bain-marie si continuati sa bateti compozitia pana ce se raceste. Incorporati – in ploaie – faina cernuta impreuna cu amidonul si pe urma restul de unt topit. Infainati forma, aplecand-o in toate partile, indepartati surplusul de faina si turnati in forma aluatul de blat. Bagati-l la cuptor si lasati-l sa se coaca 25 de minute. Lasati-l apoi sa se raceasca in forma (cand e rece se desprinde de pereti), scoateti-l pe o planseta si tineti-l in camara, pana a doua zi, cand preparati umplutura. Amestecati (cu mixerul) 150 g zmeura cu 2 linguri de peltea si pasati amestecul printr-o sita. Taiati blatul in doua (pe orizontala). Asezati o jumatate pe un platou si ungeti-o pe toata suprafata cu 2/3 din jeleul cu zmeura. Puneti peste ea si cealalta jumatate si ungeti-o si pe ea cu amestecul ramas. Prajiti feliile de migdala la foc slab, intr-o tigaie de teflon (neunsa), bateti frisca (tinuta 24 de ore la frigider) si adaugati, cand e pe jumatate batuta, zaharul tos si zaharul vanilat. Imbracati prajitura cu un strat de frisca, presarati deasupra boabele de zmeura si lipiti pe margini – de jur-imprejur – migdalele prajite. Ca sa luceasca mai frumos, incalziti pelteaua ramasa si ungeti cu o pensula boabele de zmeura. Puneti tortul o ora la frigider si serviti-l rece.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.