Tonic din aloe cu miere

Se iau 750 g frunze proaspete de aloe, 1.250 g miere si 500 ml suc de lamiie (se pot reduce cantitatile, proportional). Frunzele se iau de la un aloe de peste 3 ani, care nu s-a udat 5 zile. Se spala bine, se toaca marunt si se pun intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita. Se adauga peste frunze mierea si se omogenizeaza bine, apoi se adauga sucul de lamiie si se amesteca din nou. Vasul se acopera si se lasa la macerat timp de 5 zile, in frigider (sau alt loc uscat, intunecos si rece).

Preparatul este un excelent tonic. Medicina populara din Rusia si celelalte tari vecine recomanda acest leac in boli nervoase, astenii, in tulburari de crestere la copii, in convalescenta dupa boli infectioase, in ulcere gastrice si duodenale sau in astm bronsic.

Se poate pastra cel mult doua saptamini, de aceea este mai bine sa se prepare cit se poate consuma in acest interval. Leacul se administreaza numai copiilor peste 3 ani cite o lingurita dimineata. Copiilor de 6-9 ani li se da cite o lingurita dimineata si seara, de 3 ori pe zi, dupa mese, timp de o luna. Apoi, dupa o luna pauza, se poate repeta cura inca o luna.

Adultii vor lua cite o lingura de 3 ori pe zi, inaintea meselor, in cure de cite o luna intre ele.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

4 Comments

 1. Viky

  Articolul este concis si clar. Sunt 4 specii de Aloe, folosite in medicina populara; vera, arborescens, chinensis si feroe, cu proprietati asemanatoare. Eu m-am vindecat de ulcer si chelie cu Aloe arborescens cumparat din Bucuresti, dand click pe Aloe de 3 ani.

  • lala

   Care a fost reteta prin care te-ai vindecat?

 2. miere de albine

  Mierea o gasim in stare naturala fara discutii la un apicultor, ca sunt destui slava domnului, insa unde gasim noi aloe proaspata?
  Numai bine!
  Bifred

  • Octavian

   Va pot ajuta eu..ma ocup cu asa ceva.Am ceea ce va trebuie, insa vedeti ca exista niste conditii stricte de utilizare.o sa va las nr. de tel.0724/881278

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.