HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancaruri cu carne

Tochitura macelareasca a la “Miacori”

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
  • 2 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:
Pentru 10 persoane:

  • 300 g momite de vita sau de porc,
  • 300 g creier de vitel sau porc,
  • 150 g maduva,
  • 100 ml ulei,
  • 150 g unt,
  • 500 g ceafa de porc,
  • 200 g gusa de porc,
  • 500 g ceafa de vitel,
    500 g ficat de porc si vitel,
  • o limba e porc,
  • 2-3 rinichi de porc sau vitel,
  • Facultativ 2-4 fudulii,
    300 g slung sau glanda tiroida de vitel,
  • 250 ml vin alb sec (demisec),
  • 500 ml bere bruna,
  • 2 linguri boia iute,
  • 2 lingurite piper negru macinat proaspat,
  • 2 linguri pudra de busuioac,
  • 2 linguri de cimbru,
  • 2-3 capatani de usturoi,
  • 3 linguri otet de mere,
  • o ceapa intreaga destul de mare

Mod de preparare:
Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la prajit in unt momitele, slungul,
creierul si maduva taiate foarte marunt si scoasa din pielita si cand incep sa se rumeneasca se
adauga circa 400-500 ml apa. Se fierbe la foc iute si cand a scazut apa se pune uleiul si cand
este bine incins se adauga pe rand intai ceafa de vita si de porc si dupa 5-6 minute se adauga
ficatul, fuduliile si rinichii toate taiat in bucatele cat sa imbuci odata. Se mai lasa sa
clocoteasca la foc iute circa 2-3 min, avand grija sa se amestece permanent, dupa care se
adauga vinul indoit cu berea bruna si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, boia de ardei iute,
piper, pudra de busuioc si cimbru. Se pune ceapa si se da focul la mediu spre mic, timp in
care se amesteca permanent tochitura, cu o lingura de lemn si dupa circa 5 minute se pune
capacul la cratita si se lasa sa fiarba la foc foarte mic circa 25-30 min, avand grija sa mai
amestecam din cand in cand si sa nu scada sosul prea mult; eventual se mai adauga bere.
Din usturoi se face mujdei frecat cu putin ulei si stins cu sos din cratita la care se pune, dupa
gust, pentru acreala otet de mere.Tochitura paote fi facuta si in cantitati mai mici, respectand proportiile dar nu iese tot asa de gustoasa. Se serveste direct din ceaun de pe foc, pe felie de paine dupa ce se trece bucatica
prin mujdeiul care se tine si el cald.

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancaruri cu carne

Tavu Gogsu

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
Next Article
  • Mancaruri cu carne

Gulas cu carne de vaca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
You May Also Like
Ce tip de carne este cel mai sănătos
Vezi Postarea
  • 6 min
  • Mancaruri cu carne

Ce tip de carne este cel mai sănătos?

  • Eduard Nedelcu
  • November 20, 2023
Vezi Postarea
  • 2 min
  • Mancaruri cu carne

Salata Beouf, varianta romaneasca a salatei rusesti facuta cu pui

  • Eduard Nedelcu
  • April 16, 2022
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Varza ungureasca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi moldoveneasca

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Escalop de caprioara cu ciuperci

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Racituri (piftie) de porc

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancaruri cu carne

Carnati moldovenesti

  • Eduard Nedelcu
  • August 1, 2013
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.