Tipuri de servicii juridice

Tipuri de servicii juridice

Serviciile juridice sunt oferite de catre avocati care asista firmele in toate ramurile juridice de interes, inclusiv dreptul civil si comercial, contencios administrativ si fiscal, recuperarea debitelor, insolventa si reprezentarea in instanta in cadrul litigiilor.

Totodata, avocatii sunt calificati sa asiste intr-o multitudine de domenii care includ consultanta acordata companiilor pentru a-si structura investitiile si activitatile, finantarea afacerilor, audit juridic, structura companiilor, practicile si uzantele din comert, resurse umane.

In momentul in care discutam despre servicii juridice Cluj, precizam faptul ca acestea se impart in diferite categorii, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi mai multe detalii importante.

Solutii in domeniul dreptului civil si comercial

Exista firme de specialitate care isi desfasoara activitatea ca un consultant general pentru companii si le reprezinta in toate aspectele care implica evolutia si modul lor de operare. Experienta in domeniul firmelor este vasta si se intersecteaza adeseori cu experienta celorlalti consultanti ai FINECO: fiscalitate, incheierea de tranzactii corporatiste, consultanta financiara.

Solutii in domeniul dreptului muncii

Cei care presteaza servicii juridice Cluj, isi reprezinta clientii in toate problemele de drept al muncii si indeplinesc si presteaza servicii de analiza juridica in cadrul tranzactiilor dintre companii, sfatuind clientii in probleme legate de contractele colective si individuale de munca. De asemenea, odata cu trecerea timpului, specialistii au acumulat o experienta deosebita in domeniul restructurarii resurselor umane lucrand alaturi de colegii lor specializati in fiscalitate, precum si in resurse umane.

Solutii oferite in cadrul litigiilor

Specialistii in aceasta activitate pot reprezenta clienti in proceduri contencioase, de arbitraj, mediere, precum si in orice alte tipuri alternative de solutionare a litigiilor. Unul dintre domeniile lor de expertiza este procedura fiscala contencioasa, precum si recuperarea debitelor de la clientii rau-platnici. In fiecare caz, avocatii lucreaza in scopul stabilirii unei relatii constructive si de cooperare intre client si consultant, pentru a se putea obtine cel mai bun rezultat posibil.

Solutii privind dreptul insolventei

Avocatii sunt specialisti in domeniul dreptului insolventei, in acelasi timp fiind si practicieni in insolventa, membrii ai Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR).

Solutiile acestora se refera la asistarea creditorilor in procedurile de insolventa in vederea recuperarii creantelor, conducerea procedurilor de insolventa in beneficiul acestora prin plata cat mai rapida a creantelor. De asemenea, acestia pot oferi experienta pe care o au si pentru restructurarea afacerilor unei companii prin reorganizare judiciara.

De asemenea, ofera solutii pentru lichidarea voluntara a companiilor in scopul maximizarii sumelor care se vor distribui asociatilor sau actionarilor.

Solutii privind recuperarea creantelor

Avocatii care sunt specializati in acest tip de servicii, avand o practica de foarte multi ani in domeniu, cu rezultate dintre cele mai bune, cu siguranta pot presta cele mai bune servicii juridice Cluj.

Avantajele angajarii unei firme de consultanta:

  • nu solicita niciodata concediu de odihna, maternitate sau medical;
  • este intotdeauna la dispozitia Dvs.;
  • nu platiti contributiile aferente salariului unui angajat;
  • nu aveti grija indeplinirii celorlaltor obligatii legale privind angajatii (registrul salariatilor, protectia muncii);
  • costurile sunt mai scazute decat angajarea unor persoane in cadrul firmei Dvs.;
  • toate cheltuielile cu serviciile de consultanta sunt deductibile fiscal;
  • nu trebuie sa asigurati consultantului birouri corespunzatoare si conditii de lucru stabilite prin lege, nu platiti utilitatile consumate de un angajat;
  • primiti solutii profesionale si prompte, deoarece o firma de consultanta se confrunta cu o varietate de probleme ale unor clienti diferiti; solutiile sunt fundamentate pe dispozitiile legale, experienta practica a avocatului consultant care face parte dintr-o echipa multidisciplinara;
  • daca doriti sa incetati colaborarea cu o firma de consultanta, nu veti fi implicati in litigii de munca, care se solutioneaza de obicei in favoarea angajatilor;
  • va concentrati resursele pe activitatea Dvs. principala de business, va concepeti strategiile de dezvoltare a afacerii, fara grija de a indeplini obligatiile de rutina privind respectarea regulilor de contabilitate, fiscalitate si a celorlalte prevederi legale in domeniul resurselor umane.

Asadar, acestea sunt cateva dintre lucrurile importante pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste serviciile juridice. In cazul in care aveti nevoie de cele mai bune servicii juridice Cluj, cu siguranta nu ar fi o idee rea aceea de a cere ajutorul prietenilor sau al cunostintelor care s-au confruntat cu o asemenea problema, si care au gasit cea mai buna rezolvare.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.