HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Savarine

  • Eduard Nedelcu
  • April 29, 2014
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente:

Aluatul:

  • 6 oua,
  • 120 g zahar,
  • 15 ml rom,
  • 30 g faina,
  • 100 g pesmet.

Siropul:

  • 300 g zahar,
  • 400 ml apa,
  • 100 ml rom.

Pentru ornat:

  • 1/2 kg frisca.

Mod de preparare:

Se ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos, romul si se bat in continuare pina cind se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile se bat 4-5 ori, ca sa se amestece putin apoi se pune pesmetul cu faina amestecinduse de 9-10 ori sa nu se lase albusul. Compozitia se pune in toate formele tapetate. Se pun tavile in cuptor si se lasa 30 min si nu se deschide cuptorul 20 min. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu un prosop deasupra. Siropul: zaharul se amesteca cu apa, pe foc pina cind se dizolva si se fierbe citeva clocote cind se raceste se adauga romul. Fiecarei savarinei se taie cite un capac 1/3 din ea, savarinele si capacele se stropesc abundent cu siropul si apoi se baga in frigider unde se tin 2-3 ore astfel frisca in contact cu ele se va muia. Se pune capacul dupa care se pune un strat de frisca 2-3 cm.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri

Saleuri crocante

  • Eduard Nedelcu
  • April 29, 2014
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Scoarta de copac (rulouri)

  • Eduard Nedelcu
  • April 30, 2014
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.