HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Mancare cu legume

Sarmale cu prune uscate

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 1 varza murata,
  • 1 ceasca de orez,
  • 3 cepe,
  • 1 pahar suc de rosii,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • 150ml ulei,
  • 1 morcov,
  • 150g prune uscate,
  • cimbru,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se desface varza in foi, sa taie nervurile groase si se spala cu apa calda ca sa iasa excesul de acreala sau sare. Se aleg 20-25 de foi bune de umplut, iar restul verzei se toaca marunt. Prunele se spala in mai multe ape reci, apoi se pun in apa calda, cat sa le cuprinda, si se lasa astfel 10 minute ca sa se hidrateze. Intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata fin in ulei incins, peste care se adauga morcovul ras si orezul ales si spalat. Se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand devin aurii. Se adauga prunele, fara samburi, tocate marunt. Se da deoparte cratita de pe foc, se adauga cimbru, sare si piper dupa gust, si pasta de rosii. Se amesteca bine si se umplu foile de varza cu aceasta compozitie, impachetand sarmalute. Se aseaza intr-o cratita, cu varza tocata intre straturi, se umple cu suc de rosii si o ceasca de apa, apoi se pune la foc mic sa fiarba. Cand varza este fiarta e semn ca sunt gata. Se pun la cuptor 10 minute si se servesc fierbinti. In loc de umplutura de prune, la umplutura pentru sarmale se pot adauga ciuperci, stafide, felii de mar uscat sau peste.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Mancare cu legume

Telina cu masline

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Dulciuri

Placinta cu ceapa si sunca

  • Eduard Nedelcu
  • August 7, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Drob de legume

  • Eduard Nedelcu
  • June 13, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Gustari reci
  • Mancare cu legume

Sufleu de varza

  • Eduard Nedelcu
  • June 7, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu taitei

  • Eduard Nedelcu
  • June 5, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu suc de rosii

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza cu smantana

  • Eduard Nedelcu
  • June 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza creata umpluta

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Mancare cu legume

Varza ca la Cluj

  • Eduard Nedelcu
  • June 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.