HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Sarlota exotica

  • Eduard Nedelcu
  • October 11, 2008
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 30 piscoturi de sampanie,
  • 7 banane,
  • 2 lamai,
  • 250ml sirop de zahar,
  • 1 baton de vanilie,
  • 50ml rom,
  • fructe confiate pentru decor.

Mod de preparare:

Decojiti bananele, pastrati una pentru decor, iar restul taiati-le rondele. Stropiti-le imediat cu zeama de lamaie pentru a evita sa se inegreasca, apoi lasati-le 5-6 minute in siropul de zahar clocotit in care ati pus vanilia sfaramata. Dupa ce s-au racit, se scurg, iar in siropul ramas se pune romul. Piscoturile se trec rapid prin sirop, si apoi se tapeteaza cu ele fundul cratitei si marginile. Asezati un strat de banane, un strat de piscoturi inmuiate in sirop, alternand astfel pana la terminare. Tasati bine totul si lasati la frigider pana a doua zi. Pentru a putea scoate sarlota mai usor din forma ei, inainte de a o turna, ungeti tava cu unt, si tapetati-o cu hartie cerata. In momentul servirii, scoateti sarlota din forma, decorati-o cu rondele de banane si cu fructe confiate.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Borsuri, supe, ciorbe

Supa rece de castraveti

  • Eduard Nedelcu
  • October 10, 2008
Vezi Postarea
Next Article
  • Gustari reci

Rulouri de vinete cu orez

  • Eduard Nedelcu
  • October 11, 2008
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.