Recomandari pentru ciocane rotopercutoare

Recomandari pentru ciocane rotopercutoare

In cazul ciocanelor rotopercutoare, randamentul se obtine dupa cel mult un minut de cand incepeti sa lucrati. Ciocanul trebuie pornit si lasat sa functioneze in gol pentru scurt timp pentru a permite unui mecanism pneumatic sa devina mai cald si sa poata functiona in regim optim.

Coada burghiului trebuie unsa periodic , va recomandam sa utilizati o cantitate nu foarte mare de vaselina, mai exact intre 1 si 2 grame. Ungerea periodica va face ca ciocanul rotopercutor sa functioneze perfect pentru ca burghiul va aluneca foarte usor inauntru.

In cazul in care calota este uzata aceasta va permite sa intre sub carcasa praful care rezulta in urma gauririi si se vor uza celelalte parti componente.

consultanta Dan Bradu

Atunci cand aveti utilaje constructii si lucrati cu ele acestea trebuie sa fie si intretinute pentru a ramane durabile si pentru a nu va lasa tocmai atunci cand aveti cea mai mare nevoie de ele.

Va recomandam sa evitati sa vi se blocheze burghiul in material si sa scoateti burghiul periodic pentru a evacua praful care rezulta. Blocarea burghiului va duce la uzura ambreiajului.

Daca ambreiajul este uzat va patina chiar si in momentul in care sunt folosite burghie cu dimensiuni medii sa mici. Nu utilizati burghie care sa aiba un diametru mai mare decat cel care este recomandat.

Pentru a prelungi durata de viata a sculei si pentru a reduce uzura este bine sa utilizati burghie cu  diametrul de cel mult 85 de procente din diametrul care este recomandat.

Cand avetei nevoie de un burghiu cu dimensiuni maxime din plaja dimensiunilor admise pentru o anumita masina este recomandat sa utilizati o masina care se afla in categoria imediat superioara. Veti evita astfel uzurile si veti obtine si un randament mult mai bun.

Utilizati doar burghie de firma cu o provenienta verificata. Utilizarea unor dalti sau a unor burghie a caror provenienta nu este cunoscuta poate duce la blocarea masinii.

Ciocanele rotopercutoare sunt destinate in general pentru gaurirea in beton si aceasta este de altfel si functia lor principala. Pot avea si alte functii precum gaurirea fara percutie sau daltuirea. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca viteza de rotatie este destul de mica si randamentul masinii in caz ca se incearca gaurirea unor piese metalice va fi unul destul de bun dar va fi mai mic decat daca utilizati o masina specifica pentru gaurirea la turatie mare.

Modelele care au si o functie pentru daltuire trebuie sa fie utilizate doar pentru a daltui usor,  ca de exemplu in activitati de decopertare faianta sau gresie. Energia de impact in acest sens este relativ mica daca facem comparatia cu un demolator aflat in aceeasi clasa. Energia de impact pentru un ciocan rotopercutor si pentru un demolator sunt  foarte diferite iar  demolatorul va avea o energie de impact mult mai mare.

Un demolator care are doar functie de daltuire se va dovedi mai eficient pentru ca este conceput special pentru o astfel de operatiune iar energia din motor va fi canalizata strict pentru aceasta functie. In cazul ciocanelor rotopercutoare energia din motor va fi canalizata spre alte doua mecanisme, cel pentru percutie si cel de rotire.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.