HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
HavanaCafe

Un blog despre relaxare si bunadispozitie!

HavanaCafe
  • Despre Havana Cafe
  • Feminin
    • Calculeaza-ti perioada de fertilitate
    • Calculeaza-ti greutatea
  • Aditivi Alimentari (E-uri)
  • Contact
  • GDPR
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Formular de cerere stergere/rectificare/trimitere/dezabonare
    • Disclaimer
  • Dulciuri

Mini tarte Tatin cu mere si pere

  • Eduard Nedelcu
  • December 10, 2012
  • 1 minute read
Total
0
Shares
0
0
0

Ingrediente (pentru 6 portii):

  • 250 g aluat sfaramicios

Aluat:

  • 200 g faina alba
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura apa calda

Umplutura:

  • 4 mere
  • 4 pere
  • 2 esente vanilie
  • 100 g zahar
  • 100 g unt

Pentru a prepara aluatul se amesteca cu degetele  faina cu untul rece taiat cuburi intr-un bol. Se formeaza un aluat nisipos la care se adauga oul batut si apa calduta. Se framanta pana se omogenizeaza si se tine la frigider 30 de minute in folie alimentara.

Merele si perele se curata de coaja si de samburi, se taie felii foarte subtiri si se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul si se caramelizeaza. Se adauga untul si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga si esentele. Se ia de pe foc, se scot fructele si se aseaza in 6 forme mici de tarta sau de briose, se toarna deasupra 1-2 linguri de caramel si se aseaza peste fructe un cerc din aluat de grosime maxima de jumatate de cm.

Se coc mini tartele in cuptor la 180 de grade timp de 25 de minute.

Pofta buna!

 

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Eduard Nedelcu

Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Previous Article
  • Dulciuri
  • Retete de sarbatori

Mere coapte festive

  • Eduard Nedelcu
  • December 9, 2012
Vezi Postarea
Next Article
  • Garnituri

Morcovi gratinati la cuptor

  • Eduard Nedelcu
  • December 10, 2012
Vezi Postarea
You May Also Like
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Cozonac cu faina oparita

  • Eduard Nedelcu
  • July 18, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de piersici

  • Eduard Nedelcu
  • July 10, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de pepene galben

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de capsuni

  • Eduard Nedelcu
  • July 9, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de caise

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Salata de banane

  • Eduard Nedelcu
  • July 8, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Sufleu de mere

  • Eduard Nedelcu
  • July 4, 2014
Vezi Postarea
  • 1 min
  • Dulciuri

Tort din branza de vaci (Pasca)

  • Eduard Nedelcu
  • July 3, 2014
5 comments
  1. costin says:
    May 21, 2013 at 10:10

    hmmmm apetisanta
    trebuie sa pun pe cineva sa imi faca ca nu se mai poate
    daca nu gasesc pe cineva se poate sa ma servesc si eu din aceasta??? 😛

  2. Sorin says:
    August 1, 2013 at 18:32

    Doamne… M-am indragostit!

  3. Miere de albine says:
    August 25, 2013 at 14:43

    Arata delicios. Poate intr-o zi imi fac si eu timp si incerc sa fac.

  4. bogdan says:
    September 23, 2013 at 16:39

    am mancat ceva de genul la un restaurant din Predeal, am sa imi pregatesc si eu pentru ca nu mai pot de pofta

  5. Stiri says:
    November 23, 2013 at 23:44

    Imi plac perele si tot ce e legat cu ele.

Comments are closed.

HavanaCafe
Un Blog Despre Relaxare!

Input your search keywords and press Enter.